Salg er en vigtig del af enhver virksomhed. Intet salg ingen kunder. Men salg er mange ting, og der er mange måder at sælge på. Jeg møder tit iværksættere, der ikke er vilde med salg, og af den grund, ikke kommer i mål med deres virksomhed – selvom de faktisk har potentialet.

Det er synd, for det er faktisk ikke så svært, når man først får det lært.

Jeg elsker salg. Det er spændende og udfordrende. Salg er mange ting, og der er mange måder at sælge på. Her får du mine 5 tips, og ja, kold kanvas er et af dem….

Kend din kernekompetencer

Ved du hvad du er bedst til? Hvad elsker du at lave? Jo skarpere du er på dine kompetencer, eller dit produkt, jo nemmere er det for dine kunder at mærke dig. Hvis du elsker dit produkt, er det nemmere at sælge det 😊 og dine kunder kan mærke, at du brænder for det du laver.

Lær dit pitch og forstå dine kunders behov

Kan du pitche din virksomhed i søvne? En god måde at lære at pitche, er at melde sig ind i et erhvervs netværk. Jeg var medlem hos Global Network i et par år, og her lærte jeg at præsentere min virksomhed på 2 min. Derefter skal du sætte dig ind i dine kunders salgsrejse. Hvordan finder dine kunder dig? Og hvordan taler du direkte ind i dine kunders behov.

Lav video – og få synlighed

Det behøver ikke at være dyrt, eller besværligt, at begynde at lave korte videoer til din virksomhed. Det kan være en præsentationsvideo, eller korte ”shorts”. Video er en virkelig god måde at få dit budskab ud på, og en video på din hjemmeside øger din konverteringsrate betydeligt. Glem alt om at det behøver at være perfekt – du skal bare være dig selv. Social selling sælger. Fortæl om din dag, og hvad du har lavet hos en kunde. På denne måde kan du interagere med dit netværk og kunder, og vise sider af dig selv, som de ellers ikke ville se

Kold kanvas virker!

Vi kommer ikke udenom at ”Kold Kanvas is King”. Når du ringer direkte til en potentiel kunde, har du mulighed for at få værdifuld indsigt, om dine ydelser eller produkt. Når du ringer, skal du ikke se på det som et salg, men mere en snak omkring dig og din virksomhed. Vær dig selv, og træk vejret. Har du brug for hjælp til kold kanvas, hjælper jeg gerne. Med telefonen i hånden, kan du i løbet af kort tid få flere møder og dermed flere kunder ind i din virksomhed.

Sæt salg i kalenderen

Sæt salg ind i din kalender, så du hver uge laver salgsfremmende aktiviteter. Salg skal altid prioriteres, også selvom du er fuldt booket med kunder hele ugen. Har du slet ikke tiden, så er det måske tid til at finde en dygtig virtuel assistent, der kan hjælpe dig med at lave content og skrive blogindlæg.