• Lav en daglig opgaveliste

Start dagen med at lave en liste over alle daglige opgaver. Skriv alle de ting, du skal have fuldført eller startet den pågældende dag. Er der kunder der skal ringes op, eller projekter, deadlines, så skriv dem ned fra morgenstunden. Jeg har altid en blok ved siden af min skærm, hvor jeg skriver alt det jeg skal nå ned den dag. I løbet af dagen, krydser jeg af, så jeg ved at jeg når alle mine opgaver.

  • Tillad overspringshandlinger

Du må godt lave overspringshandlinger, hvis det er de kreative af dem 😊 Hvis du pludselig føler lyst til at tage fat på en ny opgave, eller finder en kunde, som du har lyst til at skrive til, eller føler at tiden er til at tage en snak med din chef, så gør det. Du må godt afvige fra din daglige liste – hvis det giver mening. Men husk at vende tilbage til din liste når dagen er slut, så du ikke glemmer noget.

  • Hold en pause – med motion

Når man arbejder hjemmefra får man mindre motion. Det tager ca. 3 min. at nå på arbejde 😊 Det er derfor meget vigtigt at man holder pauser, og får motion. Hvis det ikke kan lade sig gøre i løbet af dagen, grundet møder, så husk at komme ud og gå, cykle, løbe, når du lukker ned. Jeg cykler fast en time hver dag, når det lige passer ind i min dag. Husk at det skal være en rutine, dvs. at det skal gøres hver dag.

  • Sidder du godt?

Da jeg startede som virtuel assistent arbejdede jeg fra sofaen, spisebordet og lign. Det går slet ikke. Hvis du skal arbejde effektivt, og mere effektivt end fra din plads på kontoret, så skal du have en stor skræm, mus (evt. roller mouse) og godt lys og lign. Din plads skal være den samme som på kontoret. Din stol er også meget vigtigt. Det behøver ikke at være dyrt at sætte op. Min kontorstol er fra IKEA, og den passer perfekt til min ryg. Sørg også for at du kan lukke døren, således at snak fra børn, partner og lignede ikke generer. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, så kan et godt headset hjælpe til at give dig den ro, som du har brug for. For nogen hjælper det at høre musik. Jeg hører musik hele dagen, men vi er alle forskellige. Vigtigste er at du sætter din arbejdsplads op, så den er tilpasset til det du har brug for.

  • Glem ikke kollegaer – det sociale

Er det ensomt at arbejde hjemme? Det kan det godt være, men det er op til dig. Sørg for at få nogen virtuelle møder ind i din kalender, så du kan connecte med kollegaer. Ikke kun almindelige møder, men også et par virtuelle kop kaffe, hvor man lige kan hilse, og dele de små ting, der måtte være. Teammøder er enormt vigtigt, og endnu mere vigtigt nu, når man er adskilt. Man kan også vælge at altid at ringe via Facetime, når man ringer, på den måde ser man hinanden, og tanker op på den sociale konto.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email