Jeg har aldrig haft en drøm om at blive iværksætter. Eller selvstændig, freelancer eller virksomhedsejer.

Jeg har dog altid været nysgerrig og ambitiøs, og som ung havde jeg en voldsom ude længsel. Det var som om at verden kaldte på mig. Jeg var udvekslingsstudent i USA, au pair i Frankrig, tjener i Schweiz, og bartender på krydstogtskibe, der sejlede jorden rundt. Og jeg elskede at rejse og tjene penge samtidigt, og havde ingen planer om at vende hjem til lille Danmark. Så jeg har faktisk altid elsket friheden. Friheden, som man jo har som freelancer. Frihed over penge. Uddannelse var heller ikke noget jeg bekymrede mig om, men efter en del år i udlandet, bragte en skiulykke i Schweiz mig hjem igen, og jeg måtte vinke farvel til nomadelivet, og en karriere i hotelbranchen. Jeg fik mig derfor en uddannelse. En BA’er i Engelsk Erhvervssprog fra handelshøjskolen i København. Min uddannelse åbnede mange døre for mig senere hen, men havde jeg ikke smadret mit knæ, havde jeg nok aldrig fået den.

Jeg var så heldig at finde arbejde lige som helt nyuddannet. Det var en stilling som engelsk korrespondent hos et lille oliefirma i Virum. Faktisk gennem en fyr, som min veninde og jeg mødte på en bar i København. Ja, man skal bruge sit netværk.

Det tog lidt tid for mig at tilpasse mig til kontorlivet. Jeg havde jo kun erfaring med at arbejde i hotelbranchen. Kontorjobbet var det nemmeste job, jeg nogensinde havde haft.

Jeg husker, at jeg ikke forstod at folk bare automatisk begyndte at pakke sammen ca. 10 min. i 16. Nærmest ligegyldigt hvilke opgaver de havde. Det undrede mig at man altid kl.16 sharp var ude af døren.

Som om der var en eller anden uskrevet regel, om at alle daglige opgaver skulle tage 7,5 timer. Dette gjorde de jo selvfølgelig ikke, og man fik derfor en opgave til at tage meget længere tid.

For det galt om at se travl ud.  Sådan var kontorlivet, og det var meget anderledes end arbejdslivet i hotelbranchen. På hoteller er der som oftest altid travlt. Så travlt, at man ofte har brug for at drikke en øl efter lukketid, bare for at koble af, så man kan gå hjem og sove.

Jeg kunne godt lide kontorjobbet, det var nemt, og man var på ingen måde træt når man lukkede ned og gik hjem. Men måske var det lidt kedeligt? At sidde på den samme plads hver dag, og se på de samme mennesker, og høre på de samme historier.

Jeg klarede mig godt i min første stilling. Så godt at jeg allerede efter 6 måneder blev tilbudt at blive personlig assistent for direktøren. Men selvom det var en god stilling, begyndte jeg at kede mig. Efter 2 år drømte jeg om en stilling hos Maersk, som var det allermest internationale sted man kunne arbejde i Danmark.

At komme ind hos Maersk var ikke nemt. Jeg søgte en del gange, og der gik flere år, før det lykkedes mig. De første to gange kom jeg ikke igennem nåleøjet, men tredje gang lykkedes det, og jeg var virkelig lykkelig. Endelig havde jeg opnået, hvad jeg troede ville være det største i mit arbejdsliv. Et job på Esplanaden.

Jeg husker stadig hvor spændt jeg var på min første arbejdsdag. Det var stort, og alle var stolte af mig. Mit første job hos Maersk var hos Maersk Olie og Gas, og jeg var assistent i en lille afdeling, der hed Regulatory Affairs. Mit job var at korrektur læse alle breve, der skulle sendes til Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, og derefter holde styr på alle boregodkendelse vedr. boringer i Nordsøen. Det var spændende, og jeg elskede det. I hvert fald i de første to år. Min chef var fantastisk, og i min evaluering skrev han, at jeg bestemt havde meget mere potentiale, og burde være meget mere end blot sekretær/assistent. Det var som om han kunne se noget i mig dengang, som jeg ikke selv kunne.

I dag har jeg egen virksomhed, som vokser. AdminHelp hjælper virksomheder med de små administrative opgaver, som tager tid at udføre. Vi tager mødereferater, korrekturlæser, retter PowerPoint præsentationer, passer kalender, laver mødebooking, hjælper med bogholderiopgaver og projektstyring.

Vi arbejder ikke 8-16, og vi er til rådighed når kunderne har brug for os. Vi arbejder primært virtuelt, og dermed effektivt og fleksibelt, og der er ingen spildtid, hvor vi sidder og venter på svar fra en kollega.

Det er en ny måde at arbejde på, som giver så meget mening, og så meget mere overskud til de andre ting i livet, som løfter os op. Familie, venner, en gåtur midt på dagen, sport og hvad man nu ellers brænder for – udover arbejdet.

Denne blogpost er et uddrag fra min nye e-bog, som kommer snart.

Sådan bliver du virtuel assistent – Forlad hamsterhjulet – og tjen penge hjemmefra med de opgaver, som du elsker!”

En praktisk guide til opstart af din egen Virtuel Assistent-business.